18. marts 2018

Norddjurs kommune sætter fart på IT’en

Tekst/foto: Mogens Greve

Samtidig med at arbejdet med at udbredelsen af hurtigt bredbånd til virksomheder og borgere fortsætter, er der sideløbende netop sat gang i en kommunal digitaliseringsproces for internt at skabe en både tidssvarende og fremtidssikret digital kommunikationsplatform.

 

Investering i fremtiden

”Frem mod 1. maj går alle de mere end 100 kommunale institutioner i Norddjurs Kommune fra hovedsageligt at have langsomme internetforbindelser til højhastighedsbredbånd,” fortæller IT - og digitaliseringschef i Norddjurs Kommune, Mads Kempel Sørensen.

”At alle institutioner får højere hastigheder og bedre arbejdsbetingelser skal også ses som en investering i fremtiden, da forbedringerne sikrer ekstra kapacitet til morgendagens stadigt stigende behov.”
Administrationen for Sundheds- og omsorgsområdet i Østergade i Grenaa med 45 ansatte blev allerede i midten af februar koblet på en ny fiberforbindelse.
”Inden da var der masser af frustrationer, når vi ofte måtte vente både halve og hele timer på at komme igennem på nettet,” fortæller medarbejder Helle Andreassen.
”Fra den dag vi kom på fiberen, har der ikke været problemer af nogen art.”

Flere tomrør

De kommunale forbedringer sker i samarbejde med Nianet, og en del af den samlede løsning handler om også at få koordineret nedgravning af tomrør, hver gang der graves rundt om i kommunen.

”Bedre forbindelser og højere hastighed betyder også, at kommunens ansatte skal lære at bruge de nye muligheder – og både kunne få øje på og udnytte alle de mange fordele.”
Overordnet arbejdes der generelt på at skabe de bedste muligheder for at brede højhastighedsbredbånd ud til alle hjørner af kommunen – også til borgere og virksomheder.