07. august 2018

Fibermand fra Egens piver ikke

Tekst og foto: Mogens Greve
Indtil for 3-4 år siden arbejdede Lars Kessler ved Fibia og var med i den indledende fase af det store bredbåndsprojekt i Syd-Syddjurs.
I efteråret 2017 flyttede han til Egens på en ejendom, der ikke er dækket af projektet i Syd-Syddjurs.
I området er der i alt 12 adresser, der rigtig gerne vil have fiberbredbånd.
”Alle her i området har sagt ja til bredbånd,” fortæller Lars.
”Med 1,5 km til fiberen, er jeg en af dem, der bor længst væk fra den, og jeg forstår ikke, hvorfor Fibia ikke kan tage vores område med så tæt på der, hvor de i forvejen er.”

Find løsninger sammen

Lars arbejder i dag ved Eniig og er således langt fra ukendt med fiberen og flere af de forskellige problemstillinger.
”Vi har fået et urealistisk højt tilbud fra Fibia, som vi slet ikke kan være med til. Der er ikke lavet deciderede beregninger eller kigget nærmere på, hvordan det kan laves bedst muligt. Man har blot set på afstandene og givet os standardprisen.”
Det undrer ham, at Fibia på den ene side har skabt flere gode løsninger i området, mens man samtidig i andre tilfælde undlader og gå nærmere ind i mindre enkeltprojekter som i det aktuelle.
”Hvorfor ikke finde løsninger sammen med borgerne i stedet for at give standardsvar.”
Modgangen får dog på ingen måde Lars til at give op, og han ser ikke skævt til hverken Fibia eller andre bredbåndsudbydere.

Bliver ved uanset hvad

”Det handler jo ikke om ond vilje. Jeg både håber og tror, at man arbejder seriøst med det, så vi kan få gennemført endnu flere projekter - også uden tilskud fra Bredbåndspuljen.”
Lars siger, at kunsten for bredbåndsudbyderne er at tilpasse sig behovet.
”Jeg har været med til workshopperne i Mørke inden sommerferien og kommer igen 15. august.”
Sammen med de øvrige i området søger han penge fra Bredbåndspuljen.
”Får vi ikke held med det, bliver vi alligevel ved. Udbyderne arbejder hele tiden med at finde nye løsningsprodukter, og du skal ikke bare give op på grund af et afslag. Grundlæggende er der en god vilje, og tingene ændrer sig hele tiden.”