27. november 2017

De unge gider ikke fibermøder i Bønnerup

Tekst og foto: Mogens Greve

Efter at ingen fibernet udbydere for to år siden var interesserede i en henvendelse fra Bønnerup, er Fibia nu på banen med et tilbud til lokalområdet.
Fiberen kommer, hvis mindst 400 af de cirka 1.200 adresser senest 31. december takker ja til fiberen.

Brug for ekstra stole

Inden denne lørdag formiddags informationsmøde i Bønnerup Huset, havde ti personer 14 dage tidligere stemt dørklokker ved de 3-400 fastboende adresser

I området er der også et stort antal sommerhuse, som indgår i de 1.200 adresser.

”Vi var ti, der stemte dørklokker og tog os tid til en snak med alle,” fortæller Karina Søndergård Andersen, der også sidder i borgerforeningens bestyrelse.
”Og sidste weekend tog borgerforeningens formand, Michal Lønsgren Andersen, så lige en tur rundt med informationsmateriale til 900 postkasser, efter at han også var med rundt ved dørklokkerne ugen inden.”
Forarbejdet resulterede i, at der på grund af det store fremmøde måtte hentes ekstra stole frem.

”Jeg vil gerne være med til at sikre Bønnerups fremtid og havde også givet en hånd med, hvis jeg ikke havde været med i borgerforeningen. Vi bliver virkelig udkantsdanmark, hvis vi ikke får fiber.”
 

Handler ikke om TV-pakker

Michael siger, at det ikke handler om pris og TV-pakker, men om princippet i at ville området og geare sig til fremtiden.

”Næsten al snak i dag handlede om TV-pakker, mens de unge godt ved, at pakkerne snart er fortid, og at det ikke er særlig relevant at snakke om 50 kroner mere eller mindre for en TV-pakke. De behøver ingen møder men bestiller fiberen, fordi de ved, at den er nødvendig.”

Bemærkelsesværdigt var det også, at ikke en eneste af tilhørerne kom ind på internettets mange andre aspekter.
Lige om hjørnet venter telemedicin og lægekontakt via nettet, og så handler det, foruden underholdningen, pludselig også om liv og helbred.

”For de ældre er TV noget håndgribeligt, mens mange ikke forstår, at fremtiden er så meget andet end det. Man binder sig kun for et halvt år og kan altid sætte abonnementet på standby, så jeg tror og håber virkelig, at vi er nok, der både vil være med til at sikre os selv og fremtiden for lokalområdet. Om ikke så længe, er der ingen, der vil bo i et hus uden fibernet, og så rammer det os alle.”
En konsulent fra Fibia kan træffes i Bønnerup Husets Kulturcafé igen torsdag 7. december om eftermiddagen.