12. april 2019

Det gælder om at være hurtig

Af Mogens Greve
Foto tv. borgmester Jan Petersen, Norddjurs/borgmester Ole Bollesen, Syddjurs
Pressefoto/Mogens Greve
 
Du skal være hurtig for at blive hurtigt.
Det handler nemlig i dobbelt forstand om at være hurtig. da 2019 er sidste år med offentlige puljemidler til hurtigt bredbånd.
En uge inden ansøgningsproceduren til Bredbåndspuljen går i gang, kommer Energistyrelsen til informationsmøde for alle borgere og erhvervsdrivende m.m. i Norddjurs og Syddjurs Kommuner.
Mødet holdes i Udviklingsparken i Mørke tirsdag 23. april, hvor du blandt andet får noget at vide om tanker og intentioner og eventuelle ændringer i forhold til 2018.
Desuden fortæller bredbåndskoordinator Henrik Friis om, hvordan man griber det an på Djursland.

Borgmester Jan Petersen

”Hurtigt og stabilt net får stadig større betydning for os alle,” siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S).
”Snart handler det ikke længere ”kun” om TV og spil. Telemedicin og meget andet venter lige om hjørnet, og vi skal være på forkant med det hurtige bredbånd, for at også Norddjurs bliver en del af den udvikling,”
Du skal se hurtigt bredbånd på samme måde som en motorvej.
”Har du ”kun” cykel, er du alligevel afhængig af, at både ambulance, familie og fragtbil m.m. altid kan komme frem til dig.”
Jan Petersen glæder sig over, at der netop nu graves fiber ned i Fjellerup til både fastboende og sommerhuse.
”Vi er dog stadig udfordret i nogle lokalområder, og jeg opfordrer borgere og erhvervsliv til i år at finde sammen og udnytte muligheden for økonomisk tilskud til hurtigt bredbånd. Vi har folk, der er parate til at vejlede og yde praktisk hjælp til ansøgningerne.”

Borgmester Ole Bollesen

Borgmesterkollega i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), taler også varmt for den fortsatte indsats.
”Jeg er ikke i tvivl om, at de senere års omfattende udbredelse af fibernet på Mols har stor betydning for, at så mange familier nu søger til området, ” siger Ole Bollesen.
”Det er afsindigt vigtigt fortsat at arbejde for også at få de sidste fremtidssikret med hurtigt bredbånd.”
Han understreger, at det gælder såvel borgere som erhvervsdrivende og sommerhusområder.
”Kommunens mere end 10.000 sommerhuse genererer mia. omsætning. Sammen med vores flotte natur er også hurtigt bredbånd en væsentlig forudsætning for det.”