10. december 2017

Efter mavepuster er Ebdrup igen klar til fiberen

Tekst og foto: Mogens Greve

Adresserne i Ebdrup og Ebdrup sommerhusområde har fra Fibia fået et tilbud om hurtigt fiberbredbånd. Tilbuddet gælder frem til 31/12 og kræver tilmelding fra cirka halvdelen i hvert af de to områder.

Stemte dørklokker igen

”Jeg brugte masser af tid på at lave en ansøgning til Bredbåndspuljen i 2016,” fortæller Jane Olesen, der er IT medarbejder ved KMD i Aarhus.
”Som alle andre på Djursland fik jeg afslag, så i år opgav jeg på forhånd at søge igen, da der ikke er ændret på kriterierne. Men jeg er så klar til en indsats, hvis det bare handler om noget, jeg tør tro på.”
Således har Jane alligevel igen været rundt og stemme dørklokker i Ebdrup. Ikke om Bredbåndspuljen, men om tilbuddet fra Fibia, og denne gang med hjælp fra en nabo.
Formændene for de to grundejerforeninger i sommerhusområdet har fået materiale til omdeling til de 179 adresser.

Intet alternativ

”Jeg er lidt i panik, da mine nuværende 5 mbit er skidt i forhold til mit arbejde. Jeg ved, at jeg snart får problemer med fortsat at arbejde hjemme, og jeg kan ikke få øje på alternativet til en fiberløsning.”
Hun er endda klar til at betale en højere pris og har bedt Fibia om en pris på fiberbredbånd til sin egen adresse, hvis området fravælger muligheden nu.
”Om blot ganske få år vil det at købe et hus uden fiberforbindelse svare til i dag at købe et hus uden indlagt el.”
Jane regner med at indkalde til et informationsmøde i Ebdrup Forsamlingshus inden årsskiftet.