14. august 2018

Fremtidsforsker varsler hysterisk bredbåndsbehov i nærmeste fremtid

Tekst og foto: Mogens Greve
 
Når 8k TV skærmene i løbet af ganske få år bliver hver mands eje, snakkes der om helt nye krav til bredbåndshastigheden.
Billederne er 16 gange så detaljerede som dem, vi kender i dag, og det bliver en helt anden måde at se TV på.
”Det gennemsnitlige behov i en typisk husholdning vil inden for de nærmeste år være 300 MB,” siger fremtidsforsker Preben Mejer.
Han kalder det for ”et nærmest hysterisk båndbreddebehov”, som de nye underholdningsprodukter vil kræve.
Udviklingen af spil og VR-briller kommer også til at trække store veksler på internettet.
Alt det nye elektronik præsenteres på den kæmpe store IFA-messe i Berlin.
Du kan i videoen her høre Preben Mejer på messen i efteråret 2017 fortælle om det forventede hysteriske båndbreddebehov i en typisk husholdning.
 
 
Vores hverdag kommer på mange måder til at blive langt mere digitaliseret, og med det kommende 5G netværk vil hidtil usete hastigheder også give hidtil usete muligheder.
Preben Mejer er meget bedre til at forklare det, end ved at skrive om det her, så kig også med i denne lille video.
 
 
Efter dette års IFA-messe fra 31. august til 5. september er der næppe udsigt til, at det forventede bredbåndsbehov falder i forhold til Preben Mejers forudsigelser i 2017 – snarere tværtimod.
Holder forudsigelserne stik, og skal det fortsat være attraktivt af bo i landkommuner uden at blive hægtet af udviklingen, er det således altafgørende med både hurtigt bredbånd og god mobildækning.
Landområderne må allerede nu forberede bredbåndshastighederne til morgendagens behov for at kunne være med på lige vilkår, og fremtidens teknologi kræver også god mobildækning alle steder.
For, som Preben Mejer siger, hænger smartphonen uløseligt sammen med internettet.

Telemedicin og VR-teknologi

Et område som Preben Mejer ikke kommer ind på er udviklingen på det sundhedsmæssige område. Telemedicin har allerede gjort sit indtog og forventes at blive meget mere udbredt, og også det stiller krav til internet og/eller mobilforbindelse.
Eksempelvis arbejder Hammel Neurocenter med VR-teknologi til genoptræning og er 21. september medarrangør af en messe for at skabe rammer for videndeling og samarbejde på tværs af kommuner og regioner i hele landet.