10. oktober 2018

To bredbåndspionerer kæmper videre

Tekst og foto: Mogens Greve
Lotte Olesen tv. og Tove Poulsen
Trods svære odds er der i stuen ved Lotte Olesen i Korup ved Rønde ingen tegn på at smide håndklædet i ringen.
Hun og Tove Poulsen har forgæves søgt Bredbåndpuljen de to første år, og de søger igen i år.
De har udvidet projektet fra at omfatte 25 husstande til nu 50 og forsøger sig desuden med en ansøgning sammen med Ydesmindevej, hvorved det samlede antal når op på 75 husstande.

Hyggeligt at komme rundt

”Lykkedes det heller ikke at få tilskud i år, betyder det ikke, at vi giver op,” siger Lotte.
Hun er tilsluttet Egnsnettet og har desuden fået 4G mobilt bredbånd, mens Tove for år tilbage droppede Egnsnettet og udelukkende har 4G.
På energistyrelsens oversigtskort er 17 af adresserne i området markeret med gult som tegn på, at de kan få net med op til 10 mbit.
”Gule markeringer trækker ned i vægtningen af vores ansøgning. Vi gjorde forgæves indsigelse mod det sidste år, mens vi endnu ikke har fået svar på dette års indsigelse.”
Lotte arbejder hjemme nogle dage om måneden.
”Jeg har brug for stabilt net for at kunne passe mit arbejde, og det fungerer med 4G. Men 4G er langt fra optimalt for familien.”
Tove har ikke samme behov for hjemmearbejdsplads men ønsker også hurtigt og stabilt net.
”Én god ting er der dog ved det hele, for folk bliver om muligt endnu gladere år for år, når vi igen ringer på dørklokken for at få deres tilsagn til hurtigt bredbånd,” siger hun smilende.
”Stort set alle husstande er med, og der er faktisk en del, som i år er klar til at betale mere end mindstebeløbet på 4.000 kroner.”
Udvidelsen af området fra 25 til 50 husstande betyder, at der også ringes på nye dørklokker.
”Selv om det tager mere tid, er det nu også hyggeligt at komme rundt til alle de nye mennesker. Ikke mindst når de oven i købet bare er rigtig glade for, at vi gør noget.”