22. maj 2018

Ildsjæle skaffer hurtigt internet til Djursland

Tekst og foto: Mogens Greve

Både Glesborg i Norddjurs og Hvilsager-Bøjen i Syddjurs søgte forgæves tilskud fra Bredbåndspuljen, hvorefter lokale bredbåndsambassadører selv gik i gang med at samle tilslutning og få en aftale med en bredbåndsleverandør.

Dejligt med et team

Det har nu givet bonus, og Fibia har meddelt bredbåndsambassadørerne, Mikael Winther Bertelsen i Glesborg og Dorte Hertz i Hvilsager-Bøjen, at de kan se frem til fibernet i de to områder.
Mikael var i første omgang alene som bredbåndsambassadør men fik senere en gruppe af borgere til at hjælpe sig.
”For mig var det i starten op ad bakke, så det var dejligt, da vi blev et team til at køre projektet hjem,” siger han.
Dorte klarede stort set selv at samle cirka 100 husstande om puljeansøgninger i både 2016 og 2017. Da det ikke udløste tilskud, tog hun kontakt til Fibia og har nu fået et projekt igennem uden tilskud.
”Jeg har 5-6 gange været rundt og stemme dørklokker, så det er da dejligt, at det endelig lykkedes,” fortæller Dorte.
”Jeg har overskuddet og tiden til det og mener, at det er en vigtig sag for os alle.”

Muligheden åben for andre

Mens en ansøgning til Bredbåndspuljen kan omfatte alle husstande, ligger nogle husstande i første omgang for langt væk fra fiberen til at være med i et projekt uden tilskud.
”Jeg har tilsagn fra Fibia om, at de efter nu at have besluttet at grave fiber ned i området også er parate til at se på løsninger til de øvrige adresser i området. Det er derfor NU, at de øvrige skal snakke sammen. Når de har gjort det, hjælper jeg gerne med kontakten til Fibia.”
Muligheden for at få højhastighedsbredbånd bliver stadig bedre, og på djursonline.dk kan du melde dig som bredbåndsambassadør for dit lokalområde – og få hjælp og vejledning.