01. maj 2018

Udsigt til fiberkabler ved Aarhus Lufthavn

Af Mogens Greve
Billedtekst: Ole Sørensen, Djursland Rejsecenter
 
Efter at bredbåndskoordinator på Djursland, Henrik Friis, tog en snak med André Jeppe Bordinggaard i Fibias erhvervsafdeling, har indehaver af Djursland Rejsecenter, Ole Sørensen, nu også udsigt til at kunne få fiberbredbånd til sin virksomhedsadresse på Lufthavnsvej lige over for Aarhus Lufthavn.
”Jeg har kontaktet Ole og de øvrige virksomheder på matriklen og har givet dem alle et tilbud på fiberbredbånd,” fortæller André.
Generelt opfordrer han erhvervsdrivende til at kontakte Fibia og høre om mulighederne.
”I nogle tilfælde kan flere henvendelser uafhængigt af hinanden i samme område også være med til at skabe endnu bedre løsninger.”

Udfordret på begge adresser

Ole deler en 4G forbindelse med Destination Djursland i samme bygning.
”I hverdagen tænker jeg faktisk ikke så meget over det, men egentlig er det jo et relevant problem med mit langsomme net,” siger han.
Sidste år ændredes luftfartsselskabernes fælles reservationssystem til at være en web-baseret løsning.
”Mens det blev hurtigere for alle andre, blev det noget langsommere for mig at gå fra en forbindelse via proxyserver til at arbejde over nettet.”
Ole har også rejsecentret registreret på privatadressen Rostvedvej 5 og har der meget større problemer med langsomt net.
”Jeg skal nu have rejst en mast, så jeg kan få trådløst net fra kolinds.NET. Jeg har tidligere været bredbåndsambassadør, men efter forgæves at have søgt Bredbåndspuljen sammen med andre i 2016, gav jeg op. Kan jeg få blot en lille indikation af, at der er muligheder, er jeg klar som bredbåndsambassadør igen.”

De øvrige ønsker også fiber

Destination Djursland har to 4G forbindelser og er udfordret af langsommelighed ved store mængder data.
”Det er langt fra optimalt, og vi har ikke mulighed for at lægge ting ud i skyen, så vi vil bestemt se nærmere på fibermuligheden,” siger turismedirektør Flemming Rasmussen.
På samme adresse på Lufthavnsvej har firmaet Otodan og Arkitektfirma ApS Poul Erik Clausen i dag en almindelig kobberforbindelse.
Begge klarer sig i hverdagen men kunne godt bruge en hurtigere bredbåndsforbindelse og betegner sig begge som potentielle kunder til den aktuelle fiberløsning.
”Den kan godt tage rigtig lang tid at sende et projekt,” fortæller arkitekt Henrik Skovbjerg.
”Det handler nok lidt om, at vi har vænnet os til det.”