27. april 2019

Hurtigt bredbånd i sommerhuse sender gode signaler

Tekst og foto: Mogens Greve

Medlemmer af grundejerforeninger med sommerhuse bor ofte rundt om i både ind- og udland.
Og der er stor forskel på, hvor meget energi de forskellige grundejerforeningers kontaktpersoner lægger i at fortælle medlemmerne om aktuelle bredbåndstilbud.
”Jeg tror ikke, at alle grundejerforeninger helt tænker over, hvilke muligheder det giver medlemmerne at sige ja til fiberen.”
Det siger Peter Skovgaard, som har Vaffelbageriet i Fjellerup og formidler sommerhusudlejning i det nærliggende DanCenter bureau.

Nettet skal fungere 24/7

”Kommer man ikke med, er man bagefter. Og jeg er 99,9 procent sikker på, at mange sommerhusejere her i Fjellerup ikke ved, at de dette forår kan få fiberbredbånd – endda til en rigtig god pris. Men alle mine kunder ved det.”
Peter fortæller, at fiberbredbånd betyder bedre udlejning og flere mennesker til området – og at en del kunder helt går udenom sommerhuse uden internet.
”Nettet skal både være hurtigt og fungere stabilt 24/7. Jeg har oplevet familier, der er rejst hjem før tid på grund af ustabilt net i sommerhuset.”

Overvågning via nettet

Stabilt net giver på sigt sommerhusejere nye muligheder for blandt andet naboovervågning og brandalarmer i netværk.
”Fiberen åbner bare en helt ny verden. Miljøet vil også tjene på det, hvis vi her fra kontoret styrer dørlåse, aflæsning og afregning m.m. samtidig med, at der er mulighed at tjekke og styre forbruget.”
Det bekræfter indehaver af Plask Poolservice i Auning, Johnny Ask.
”Ustabilt net er en væsentlig årsag til, at mange sommerhuse med swimming pool ikke har elektronisk overvågning via nettet,” siger han.
”Den hindring ryddes nu af vejen i Fjellerup, og overvågningen af poolen har positiv indvirken på både miljø, sikkerhed og økonomi.”