22. december 2017

Efterlyser holdningsændring til hurtigt net

Tekst og foto: Mogens Greve

Indehaver af Auning Camping, Bjarne Nielsen, også kendt som ”Campingfatter”, lægger ikke fingre imellem i forhold til politikerne og deres manglende prioritering af hurtigt internet til landets yderområder.
”Vi bruger mange penge på asfalt. Nettet tages derimod stadig ikke seriøst, i hvert fald ikke på Christiansborg,” siger Bjarne Nielsen.
”Det på trods af, at den digitale forbindelse er lige så vigtig som den asfalterede.”
Han har ikke meget til overs for den statslige bredbåndspulje.
”Jeg er ikke tilhænger af puljer, der ikke giver en jævn fordeling af midlerne. Bredbåndspuljen virker som et alibi og løser ikke problemet.”


Fællesskabet må træde til

Bjarne mener, at fællesskabet må træde til for at få det til at fungere optimalt.
”Ligesom borgerne ikke selv skal søge lokal opbakning til en ny vejstrækning og finansiere asfalten via egenbetaling og puljer, kan/skal heller ikke internet etableres på den måde. Fællesskabet må også kunne trække penge ud til hurtig fibernet.”
Bjarne siger, at turisterhverv/feriegæster blot er et af mange områder, der mange steder lider under de dårlige netforbindelser i yderområderne.
”Hvis det her skal lykkes, er det en statsopgave. Kommunerne har ikke økonomi til at løfte det og kan heller ikke gå ind i et område, der handler om markedsvilkår. Det kræver ganske enkelt en politisk holdningsændring til at ville det her.”


Vil påvirke politikerne

Bjarne er formand for erhvervsforeningen Business Djursland og siger, at foreningen gennem Business Region Aarhus vil være med til at påvirke politikerne.
”Norddjurs og Syddjurs Kommuner står hver især svagt og skal ikke kæmpe hver for sig. De skal kæmpe sammen, og de skal også bruge Business Region Aarhus, der er et meget stærkere talerør. Danmark har i dag et digitalt A- og B-samfund. Er det virkelig det, man vil?”
Bjarne mener, at vi alle skal bidrage til det hurtige bredbånd.
”Det handler ikke om valg eller fravalg, for vi har og får alle brug for nettet - og skal derfor også alle bidrage til det.”

Foto: Indehaver af Auning Camping og formand for Business Djursland, Bjarne Nielsen