08. september 2019

Sidste udkald for ”hurtige penge” på Djursland

Tekst og foto (Henrik Friis): Mogens Greve

Gennem de seneste måneder har borgere rundt om i på Djursland arbejdet ihærdigt på at skaffe lokal tilslutning til at søge Bredbåndspuljen om tilskud til hurtigt internet.

Sidste år med Bredbåndspulje
For at komme i betragtning til de mange penge, er det ved at være sidste udkald for annoncering af projekter, da det skal ske senest 18. september.
”Du kan læse mere om Bredbåndspuljen på energistyrelsens hjemmeside,” fortæller bredbåndskoordinator i Syddjurs og Norddjurs Kommuner, Henrik Friis.
”I 2018 fik ni projekter på Djursland mere end ti mio. kroner af puljens i alt 100 mio. Lige nu er der annonceret 12 projekter, og jeg ved, at der arbejdes med flere.”
Og så er det faktisk i dobbelt forstand, at det nu er sidste udkald.
”Dels skal projekterne være klar til annoncering senest 18. september, og dels er 2019 sidste år med midler i en Bredbåndspulje.”

Få hjælp til at nå i mål
Henrik Friis siger, at når borgere bruger så meget tid på at få et projekt på benene, er det selvfølgelig fordi de selv har behov for hurtigt internet.
Men der er også en betydelig samfundsmæssig interesse i det hurtige internet.
Den digitale tidsalder er stadig i sin spæde start, og udviklingen går rigtig stærkt.
”Service, tilbud og kontakt mellem borgere og det offentlige foregår i stadig stigende grad digitalt, og jo bedre kommunen er dækket ind med hurtigt internet, jo flere muligheder giver det for den bedste service og de bedste løsninger.”
Henrik Friis opfordrer både grundejerforeninger, virksomheder, private og andre til at rette henvendelse hurtigst muligt, hvis man ønsker hjælp og vejledning til at nå i mål inden ansøgningsfristens udløb.
”Du er også velkommen til workshop i Mørke 11. september.”