24. april 2019

Nu er det nu Djursland

Tekst og foto: Mogens Greve
Kagerne stod klar, da bredbåndskoordinator Henrik Friis bød velkommen til mødet med Energistyrelsen i Mørke

I 2018 blev Syddjurs Kommune landets topscorer, da man modtog mere end 10 af de uddelte 100 mio. puljekroner.
Allerede inden starten på ansøgningsproceduren er der i år modtaget flere tilkendegivelser fra personer og områder på Djursland, som i år vil lægge billet ind på at få del i dette års puljemidler.

Start så tidligt som muligt

Som det første af otte steder i landet, besøgte repræsentanter fra Energistyrelsen Djursland og ”skød” således officielt puljen i gang ved mødet i Udviklingsparken i Mørke.
På tirsdag 30. april offentliggøres på Energistyrelsens hjemmeside alle praktiske oplysninger til ansøgere, og så er det ellers bare med at komme i gang.
”Belært af erfaringerne kan vi kun opfordre alle til at få startet op så tidligt som overhovedet muligt,” lød det blandt andet fra Energistyrelsen i Mørke.
”Tidsfristerne kan der ikke rokkes ved, og der opstår forskellige steder rundt om i landet bare situationer, hvor der i slutfasen skal løbes rigtig stærkt for at nå det.”
Med bredbåndskoordinator for Norddjurs og Syddjurs kommuner, Henrik Friis i spidsen, er der som tidligere år masser af hjælp at hente for ansøgerne – såvel private som virksomheder og sommerhusejere.

Kom til workshop og få hjælp

Det bedste du kan gøre er at møde op til workshop, hvor der er kaffe på kanden og tid og mulighed for sparring, vejledning, gode råd og praktisk hjælp.
”Sidste år oplevede vi også, at forskellige veje fandt sammen på workshops og med stort udbytte gik sammen om ansøgninger,” fortæller Henrik Friis.
”Jeg ser rigtig gerne, at også borgere i Norddjurs Kommune i år får del i Bredbåndspuljen. For at give optimale muligheder, udvider vi således i år antallet af workshops og afholder dem i både Udviklingsparken i Mørke og i Ørum Aktiv Center.”
Alle fra Djursland, uanset hjemkommune, er lige velkomne begge steder.


WORKSHOPS
Foreløbig er disse planlagt

Udviklingsparken, Fabriksvej 5, Mørke
Ørum Aktiv Center, Skolebakken 43, Ørum

Du kan komme mellem kl. 15 og 20, når det passer dig bedst.
Det kræver ikke tilmelding.

Onsdag 8/5 i Mørke kl. 15-20
Tirsdag 14/5 i Ørum kl. 15-20
Tirsdag 28/5 i Ørum kl. 15-20
Onsdag 29/5 i Mørke kl. 15-20
Onsdag 12/6 i Mørke kl. 15-20
Onsdag 26/6 i Mørke kl. 15-20