17. december 2018

10.121.280

Tekst og foto (af Henrik Friis): Mogens Greve
Ikke færre end 10.121.280 kroner fra Bredbåndspuljen 2018 er på vej til at sikre 227 adresser i Syddjurs Kommune hurtigt bredbånd.
Syddjurs Kommune er dermed den kommune i landet, der får det største beløb fra årets bredbåndspulje.
Et af projekterne ved Langsø er samtidig det enkeltprojekt i landet, der får det største tilskudsbeløb pr. adresse – nemlig 100.000 kroner til hver af de 11 adresser.
Det største af de ni projekter er i området ved Ree Park Safari, og det får 4.951.126 kroner til 55 adresser, hvilket er landets tredjestørste tilskud pr. adresse med 90.000 kroner.

Klar til endnu mere bredbånd

På trods af ihærdigt arbejde i både Norddjurs og Syddjurs Kommune, er det borgergrupper i Syddjurs, der har været mest aktive, og alle pengene til Djursland er gået til projekter i Syddjurs.
Selv om bredbåndskoordinator for Norddjurs og Syddjurs Kommuner, Henrik Friis, har al mulig grund til at være tilfreds med tildelingen, regner han dog ikke med at hvile på laurbærrene.
”Jeg kan ikke benægte at være rigtig godt tilfreds med de mange tilskudskroner til lokalområdet,” siger Henrik, der sammen med Anne Risom fra Norddjurs Kommune har gjort et kæmpe arbejde for bistå projektansøgerne.
”Men jeg håber, at de mange penge også er med til at motivere borgere fra begge kommuner til en fornyet indsats i 2019. Tilskuddene viser, at arbejdet lønner sig.”
Der forventes i 2019 en Bredbåndspulje af tilsvarende størrelse som i 2018.
”Mulighederne ser yderst lovende ud, og vi er fortsat klar med hjælp og gode råd.”