12. juni 2017

Sommerlandet på Djursland sukker efter fiber

Foto og tekst: Mogens Greve.  

Djurs Sommerland er en af de mange som i 2016 forgæves søgte støtte fra bredbåndspuljen. 

Manglen på fiber og hurtigt bredbånd begrænser mulighederne for Djurs Sommerlands tilbud til sine gæster. Dem var der i 2016 744.000 af. ”I dag har vi eksempelvis ikke mulighed for at tilbyde vores gæster wifi,” fortæller adm. direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen.

Stadig større udfordring
Djurs Sommerland var i 2016 med i ansøgningen til bredbåndspuljen med tre adresser, men alle 17 ansøgningsområder på Djursland fik afslag på deres ansøgninger.
”Langsomt net er en stadig større udfordring, og vi skal have fundet en løsning på det – jo før jo bedre. Men her i ”kystdanmark” må vi tilsyneladende leve med, at muligheder som eksempelvis bredbåndspuljen går vores næse forbi.”

Henrik B. Nielsen efterlyser derfor en politisk tilkendegivelse af, om det er op til virksomhederne i ”kystdanmark” selv at sørge for fiberforbindelse. ”Jeg kan jo se, at Fibia arbejder med fiber rundt om på Djursland, så dem må vi nok have en kontakt til. Lige nu har vi bare haft meget fokus på sæsonåbningen.”

Henrik B. Nielsen siger, at der også af hensyn til medarbejderne på den store arbejdsplads er behov for hurtigt internet. Henrik B. Nielsen får fuld opbakning af turismedirektør ved Visit Djursland, Flemming Rasmussen. ”Vi ser jo allerede i dag, at turister fravælge steder på Djursland på grund af dårlig internet, og betydningen
af en hurtig forbindelse bliver bare stadig mere afgørende for turisternes valg af både overnatnings- og besøgssteder.”

Mens Henrik B. Nielsen efterlyser hurtigt net, kan han dog glæde sig over god mobildækning, da teleselskaberne har stillet master op på Djurs Sommerlands grund.