18. december 2017

Teleekspert modsiger konklusion i ny rapport

Tekst og foto: Mogens Greve
Motiv: Teleekspert og seniorkonsulent ved Netplan, Michael Jensen

Digitaliseringsstyrelsen fortæller onsdag 6. december på sin hjemmeside om en ny rapport under overskriften ”Internetdækning ingen hindring for digitale velfærdsløsninger”.
Rapporten er udarbejdet af PA Consulting Group for Energistyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner og konkluderer, at stort set alle husstande har adgang til internet, der er hurtigt nok til at anvende digitale velfærdsløsninger.
Umiddelbart skulle denne konklusion være en glædelig besked for alle borgere på Djursland, men en teleekspert tager afstand fra konklusionen.

Det passer ikke

”Det passer ganske enkelt ikke,” siger teleekspert og seniorkonsulent ved Netplan, Michael Jensen.
I følge rapporten er brugen af digitale velfærdsløsninger kun i mindre omfang begrænset af adgangen til tilstrækkelig bredbåndsdækning.
Den siger, at det i særlig grad er digitale velfærdsløsninger, der benytter videosamtale og -streaming, som stiller krav til valget af bredbåndsforbindelse, og at begrænsningerne kan findes i mindre lokale områder.
”Det passer simpelthen ikke, at de fleste har hurtigt nok net til de digitale velfærdsløsninger, da der mange steder ikke er mulighed for ordentlig video,” siger Michael.
”Video og samtaler er en vigtig del af fremtiden. Er du syg og har brug for videokommunikationen, nytter det ikke, at billedet hakker eller lyden forsvinder. Har folk først haft en dårlig oplevelse med ustabil kommunikation, mister de tilliden til systemet, og så går der mange år, før de genvinder den.”
Rapportens anbefalede bredbåndskrav i 2016-18 opererer med et interval på 0,5-3,0 Mbit/s for både download og upload.