11. juni 2018

Jan og Ole vil ha’ fuld fart på Djursland

Tekst og foto (Ole Bollesen): Mogens Greve
 
Mens Jan og Ole går fuldt ind for at sænke farten på vejene over jorden, ser de samtidig gerne, at der er fuld fart på i fiberkablerne under vejkanternes røde skilte – og i bredbånd generelt på Djursland.
Hvor der ingen fiberkabler er, håber de, at bredbåndsudbydere melder sig på banen og med hver sin teknologi sørger for at få hele Djursland dækket ind med hurtigt net.

Vandværkerne er god infokanal

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S) og Ole Bollesen (S) i Syddjurs Kommune fortæller enstemmigt, at de to kommuner har arbejdet ihærdigt for udbredelsen af hurtigt bredbånd, og at det fortsat har høj prioritet i begge kommuner.
”Syddjurs Kommune er gået voldsomt ind i anbefalingen af hurtigt bredbånd,” siger Ole. ”Vi har arbejdet meget engageret med det, og jeg synes, at vi i høj grad er lykkedes.”
Han sidder med i en vandværksbestyrelse, som har sendt information om hurtigt bredbånd ud til medlemmerne, hvoraf mange er sommerhusejere.
”Det kan være svært at nå ud til alle sommerhusejere, og både som bestyrelsesmedlem og som borgmester mener jeg, at det er oplagt at informere via vandværkerne.”
Ole siger, at det er vigtigt nu at koncentrere indsatsen om at få alle steder med.
”Syddjurs Kommune har en stor erhvervsinteresse, og jeg ser også rigtig gerne masser af små virksomheder bo fedt rundt om på Mols.”

Endelig rammer puljen rigtigt

Jan siger, at man i Norddjurs har været så aktive, som man nok kan og glæder sig over, at Bredbåndspuljen nu målrettes de tyndere befolkede områder.
”Det er yderligere en god grund til en aktiv indsats for at brede det hurtige net ud, at puljen endelig rettes mod de steder, hvor den vitterligt hører hjemme,” siger han.
”Det undrer mig dog også, at man, i modsætning til det har været tilfældet med post og telefon, lader markedskræfterne råde hvad angår teknologi og bredbånd, da det både for den almindelige borger og i forbindelse med erhverv, turisme og bosætning er af allerstørste betydning.”