24. maj 2018

Det går langsomt hurtigere på Djursland

Tekst samt foto af Henrik Friis: Mogens Greve
 
Der er gennem nogle år blevet arbejdet intenst med at brede hurtigt bredbånd ud til hele Djursland, og faktisk foregår udbredelsen slet ikke så langsomt endda.
For dem som endnu går og venter, føles ventetiden dog selvsagt lang, men udsigten er i år meget lysere end tidligere.
Visionen er at efterleve regeringens målsætning om, at alle husstande skal have adgang til højhastighedsbredbånd med 100mbit download/ 30mbit upload senest i 2020.
Desuden skal der være mobildækning i hele Danmark.
Henrik Friis startede som bredbåndskoordinator i Syddjurs Kommune i forbindelse med lanceringen af Bredbåndspuljen i 2016 – og varetager i dag funktionen for både Syddjurs og Norddjurs kommuner.

Hør mere i teltet

”På landbrugsmessen er alle velkomne til at kigge ind i Norddjurs Kommunes telt og få en bredbåndssnak,” siger Henrik.
”Der også lidt ”gratis bredbånd” til den søde tand.”
Med i messeteltet er også Anne Risom, der er ansat ved Norddjurs Kommune og bruger nogle af sine arbejdstimer på at hjælpe Henrik.
Den megen fokus på vigtigheden af hurtigt bredbånd har fået regeringen til at forhøje dette års Bredbåndspulje til 100 mio. kroner.
”Rigtig mange af de penge skal gerne ende på Djursland, så derfor er det NU, vi skal på banen for at få lavet en masse ansøgninger til puljen,” siger Anne.

Anne og Henrik hjælper

Anne og Henrik vil gerne i kontakt med borgere i de berørte områder for at kunne bistå og hjælpe i gang, og Henrik siger, at der lige nu er fuldt fokus på Bredbåndspuljen.
”Men de fleste projekter er faktisk gennemført uden tilskud – kald det vores plan B. Mulighederne er gode, og vores mål er at hjælpe flest muligt med at få hurtigt bredbånd, uanset om det er med eller uden tilskud.”
Djursland ses af mange kommuner og andre som et foregangsområde for både udbredelse af højhastighedsbredbånd og for IT generelt.
”En del af min arbejdstid går med at tage imod gæster og med at besøge andre steder for at fortælle om, hvordan vi griber tingene an her på Djursland.”
Onsdag 13. juni holdes der i Udviklingsparken i Mørke en stor workshop om Bredbåndspuljen for alle på Djursland – se mere på djurslandonline.dk.